Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 18 травня 2018 р.

Природний “енергетик”

Природний “енергетик”
З кульбаби можна приготувати смачні та корисні напої

Коли луки і галявини, поля і городи зарясніють яскравими жовтими кольорами, покваптеся зібрати “урожай” кульбаби, яку в Україні вважають бур'яном. А у Франції, Австрії, Німеччині, США, Голландії, Японії, Індії кульбабу культивують як городню культуру - вирощують салатні сорти з м'яким і великим листям. Китайці ще в давні часи оцінили її користь і смак, вважаючи, що цей “еліксир життя” лікує від ста хвороб.

З кульбаби можна приготувати дуже багато різних напоїв та страв. З квітів, наприклад, можна приготувати чай, пиво, вино. А що до коріння кульбаби, то його можна використовувати як чудовий замінник натуральної кави.

Готують з кульбаби також відвари, настоянки, сиропи.

Немає коментарів:

Дописати коментар